Splitsingsvergunning woning aanvragen

Wilt u een woning kadastraal splitsen? Dan heeft u mogelijk een splitsingsvergunning nodig.

  • Alleen de eigenaar van de woning kan een splitsingsvergunning aanvragen.
  • Een splitsingsvergunning is nodig voor alle gebouwen die woonruimte hebben onder de huurprijsgrens. Deze grens is € 879,66 per maand (per 1 januari 2024).
  • Er is vanuit huisvestingsoverwegingen geen bezwaar tegen de splitsing. En er is geen achterstallig onderhoud. Lees meer in de bestuurlijke stukken (Begin externe link: RIS180711(Externe link), einde externe link.).

Vergunningsplicht

Let op: om krapte op de woningmarkt tegen te gaan, is het in sommige gevallen verplicht een vergunning aan te vragen. Op de pagina Begin link: Maatregelen problemen woningmarkt, einde link. vindt u hierover meer informatie.

  • een splitsingsplan
  • een bouwkundig rapport

U kunt een kadastrale splitsingsvergunning aanvragen via het formulier Aanvraag kadastraal splitsen:

Formulier Aanvraag kadastraal splitsen

(PDF, 92,4 KB)
  • Print het formulier, vul het in en stuur het met de benodigde bijlagen per post op naar:
    Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO)
    Postbus 12655
    2500 DP Den Haag
  • U kunt het formulier ook invullen en met de nodige bijlagen per e-mail sturen naar: Begin link: splitsingsvergunning@denhaag.nl, einde link.
  • Als de vergunning is afgegeven moet een notaris de splitsing afronden. Pas als de notaris de splitsingsakte en de splitsingstekening heeft laten aantekenen in het kadaster, kunt u de appartementen los van elkaar verkopen.
Een kadastrale splitsing is alleen het juridisch splitsen van appartementsrechten. Er ontstaan eigenlijk geen nieuwe woningen. Voor het bouwkundig splitsen van een woning (in meer zelfstandige woningen) gelden andere regels. Kijk op Begin link: Woning bouwkundig splitsen, einde link. .

€ 193,15 per woning (per te vormen appartementsrecht) met een maximum per aanvraag van € 3.750.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070