Overheid betaald mee aan thuis duurzame energie opwekken

Wil jij je huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen of van elektriciteit voorzien? Dan liggen zonnepanelen voor de hand. Toch zijn er meer opties als het op duurzame energie aankomt. Voor deze alternatieve methodes kun je sinds dit jaar subsidie krijgen. Goed voor je portemonnee én voor het milieu! Je komt in aanmerking voor subsidie wanneer je in 2016 een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel aanschaft. Wees er snel bij met je aanvraag. Als de subsidiepot voor dit jaar leeg is, vis je achter het net.


70 miljoen in de subsidiepot

De subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels of biomassaketels is gestart op 4 januari. Wie gedurende 2016 één van deze installaties koopt, kan hiervoor binnen drie maanden na de aanschaf subsidie aanvragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Er zit € 70 miljoen euro in de subsidiepot.

Wil je weten hoeveel subsidie er nog beschikbaar is voor dit jaar, bekijk dan de website van de RVO. Mocht de pot leegraken, dan kun je in 2017 een nieuwe aanvraag indienen. Mits er weer budget beschikbaar gesteld wordt.

Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2016 13:06

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op voor een isolatieadvies op maat!

Contact