Subsidieregeling Duurzame Maatregelen Leidschendam-Voorburg 2016

Duurzaam wonen, een goede investering!

U kunt gemeentelijke subsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw woning. Er is € 250.000 beschikbaar voor woningeigenaren die isolatie of een groen dak en zonnepanelen of energiebesparende maatregelen willen realiseren. Vraag vandaag nog subsidie aan. Wanneer u dit met uw buren doet, ontvangt u nog meer subsidie, ofwel een burenbonus.

De gemeente stimuleert initiatieven voor het isoleren van woningen met subsidie voor huiseigenaren. Wilt u een energiebesparende maatregel nemen? Vraag subsidie aan.

 • HR++ en energiezuinig monumentaal glas

 • vloer-, bodem-, dak-, (spouw) muur- en gevelisolatie 

 • Daarnaast is er subsidie voor speciale ketel, de microwarmtekrachtkoppeling (een type cv ketel die zowel warmte als stroom kan maken.)


Algemene voorwaarden
   

 • U moet de subsidie aanvragen voordat u de voorziening plaatst, anders volgt afwijzing van de subsidieaanvraag

 • U bent woningeigenaar in Leidschendam-Voorburg

 • Voor de isolatiemaatregel moet uw woning voor 1995 zijn gebouwd

 • U moet de voorziening laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf

 • U kunt voor meerdere voorzieningen subsidie aanvragen, gespreid over meerdere aanvragen of in één keer. Het maximum blijft € 2.500 per woning
     
 • Per subsidieaanvraag moet het gaan om minimaal € 1.000 aan door u gemaakte kosten

 • U kunt geen dubbele subsidie aanvragen voor een duurzame maatregel. U kiest of Rijkssubsidie of gemeentelijke subsidie


Subsidiebedrag

Voor de isolatiemaatregelen bedraagt de subsidie 20% van de totale kosten. Wanneer u samen met 1 of meer buurtbewoners gelijktijdig isolatie laat plaatsen geldt de burenbonus. De subsidie bedraagt dan 25%. Per woning geldt altijd een maximum van € 2.500 subsidie.

U komt alleen in aanmerking voor subsidie als u de maatregel laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Het moet een bedrijf zijn dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook heeft het bedrijf ruime ervaring en/of diploma's en certificaten voor met het aanbrengen of installeren van de door u gewenste voorziening. Veel gespecialiseerde bedrijven zijn aangesloten bij een branche-organisatie en de woonwijzerwinkel .

Heeft u vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatst aangepast op zondag, 06 november 2016 11:58

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op voor een isolatieadvies op maat!

Contact